لیست اختراعات ليلا هنر مند
اهميت بخش كشاورزي براي افزايش درآمدهاي ملي، كارآفريني و تأمين غذا و درواقع براي تضمين اقتدار و امنيت ملي و هدف هاي اقتصادي - سياسي اين كشورها، كسي پوشيده نيست بنابراين كارهاي پژوهشي در اين زمينه در برنامه ريزي هاي اقتصادي در اولويت قرار مي گيرد. از اين رو تلاش نموديم تا محلولي توليد نماييم كه بتواند سرعت جوانه زدن دانه ها را افزايش دهد. انجام آزمايش هاي متعدد در طول يك سال نشان داد كه شستشوي دانه ها قبل از كاشت با ملول آب اكسيژنه و يا قرار دادن دانه ها به مدت سه روز در محلول آب اكسيژنه سرعت جوانه زني را به طور قابل توجهي در مقايسه با آب افزايش مي دهد. توليد ساده و كم هزينه ي اين محلول نقش موثر آن در افزايش سرعت و يكنواخت نمودن رشد دانه ها بدون دست كاري هاي ژنتيكي در كشاورزي و كشت و پرورش گل و گياهان گلخانه اي اهميت زيادي دارد. لازم به ذكر است كه در زمينه ي اثر آب اكسيژنه بر جوانه زني دانه ها تاكنون هچ پژوهشي صورت نگرفته است و اين موضوع اهميت طرح حاضر را به خوبي روشن مي كند.
مشكلات زيست محيطي ناشي از تجمع پلاستوفوم هاي (يونوليت ها) تجزيه ناپذير در طبيعت از ديرباز مورد توجه سازمان هاي بين المللي و سازمان حفاظت ميط زيست در داخل و خارج كشور بوده است. از طرفي سازمان هاي مسئول بازيافت زباله هاي پليمري موجود در كشور برخي از ضايعات پليمري نظير بطري هاي نوشابه (PET) را با صرف انرژي پس از ريز كردن و حرارت دادن دوباره مورد استفاده قرار مي دهند و ضايعات پلاستوفومي و يا ضايعات پليمري با ساختار مشابه با پلاستفوم ها مورد توجه واقع نشده اند كه نشان دهنده ي اهميت اين طرح مي باشد. در اين طرح با يك روش شيميايي ساده و با به كار بردن برخي مواد طبيعي، رسوبي از مواد تشكيل دهنده ي ضايعات پلاستوفومي (يونوليتي) در آب ايجاد مي گردد كه به راحتي قابل جداسازي از آب مي باشد.
عادت هاي بدغذايي در هرجامعه وهر كشوري وجود دارد وكشور ماايران نيزاز اين حكم مستثني نيست.گاه اين عادت ها بدليل مواد اوليه موجود در يك كشور است كه موجب شده توجه مردم تنها به آن مواد جلب شود يعني شرايط زيست محيطي آن سرزمين فضا را فقط براي رويش و توليد آن ماده فراهم مي كند وگاه اين عادات از فرهنگ و تاريخ يك كشور سر چشمه مي گيرد كه متاسفانه تغيير آن نيز مستلزم اشاعه فرهنگ در طي مدت زماني طولاني است. ولي با توجه به اهميت سلامتي انسان وسالم بودن ماده غذايي مصرفي اين تغييرات بايست بنحوي در كوتاهترين زمان ممكن صورت پذيرد. يعني هر چه زودتر عادات نادرست غذايي تصحيح گردند، ميتوان سريع تر از آسيب ها وضررهاي ناشي از آن كاست. در ايران استفاده زياد از گوشت قرمز بخصوص گوشت هاي گاو و گوسفند از دير باز رايج بوده است و از آن بعنوان يك عادت نادرست غذايي ياد ميگردد. چراكه وجود برخي مواد متشكله اين گوشت ها موجب شده است ميزان ابتلا به انواع بيماري ها افزايش يابد. براي مثال طبق تحقيقات كارشناسان اروپايي مصرف گوشت قرمز دامي ميزان مبتلايان به سرطانهاي روده بزرگ(13تا15درصد)،سرطان پانكراس(50درصد)،سرطان غدد لنفاوي(10درصد) و بيماري نقرس به دليل اسيد اوريك موجود، روبه افزايش است. در اين طرح با بهره گيري از گوشت بوقلون كه متشكل از 40 درصد گوشت قرمز و 60 درصد گوشت سفيد است (ولي بسياري ازمواد مضر گوشت هاي قرمز ديگر نظير اسيداوريك را دارا نيست)و غني سازي آن با انواع گروه هاي غذايي همانند غلات ، سبزيجات و مواد معدني، ماده كمك غذايي توليد شده است. با اين طرح سعي براينست اين عادت نادرست غذايي ايرانيان مطاق با نوع خوراك ايشان اصلاح گردد.
ويتامين D موجب افزايش جذب كلسيم و فسفر در روده مي شود و در رشد استخوانها نقش موثر دارد. يكي از منابع ويتامين D روغن ماهي است اما به دليل بو و طعم نامطبوع آن اغلب كودكان تمايلي به خوردن ماهي به عنوان منبع ويتامين D ندارند و چنانچه كودك از اشعه ي آفتاب كافي بهره مند نباشد كمبود ويتامين D و عوارض ناشي از آن مبتلا مي گردد اين در حالي است كه اغلب كودكان طعم و مزه ي ماست را دوست ندارند از طرف ديگر سطح پايين ويتامين D در سالمندان دليل عمده ي ناتواني عضلات آنها مي باشد و سالمندان ماست را به علت غني بودن از مواد غذايي و هضم آسان و تسهيل كننده ي هضم مواد غذايي بيشتر مصرف مي كنند علاوه بر اين پژوهشگران معتقدند مصرف ويتامين D نه تنها باعث پيشگيري از بيماري Ms مي شود بلكه علائم آنها را تخفيف مي دهد بنابراين پس از روغن گيتري از بافت هاي چربي درون حفره ي شكمي ماهي كپور و اضافه نمودن روغن ماهي به شير ماست غني شده با ويتامين D را توليد نموده ايم. ماست توليدشده سفيد رنگ است و از نظر طعم و مزه تفاوت چنداني با ماست هاي معمولي ندارد (طعم و بوي ماهي نمي دهد) و از سفتي ماست غني سازي شده نسبت به ماست هاي معمولي بيشتر است از نظر ماندگاري با ماست هاي معمولي تفاوتي ندارد.
موارد یافت شده: 9